Kanker door zonlicht een mythe

Ontspannend in de zon gaan liggen om vitamine-D aan te maken. Die neiging om lekker in het zonnetje te gaan liggen, is er dus kennelijk niet voor niets..! Maar om dan vervolgens een chemisch middel, genaamd ‘zonnebrand’ op te smeren om bijvoorbeeld verbranding en huidkanker te voorkomen..? Vitamine D is de essentiële sleutel voor het stimuleren van het immuunsysteem in het menselijk lichaam en die vitamine-D wordt juist aangemaakt door.. DE ZON! Gezondheidswetenschappers en -deskundigen zijn de resultaten van een wetenschappelijke studie aan het bestuderen, die de keiharde conclusie opleverde, dat vrouwen die in de zomer een overvloedig zonnebad vermijden, een 2x hoger sterftecijfer blijken te hebben, dan vrouwen die elke dág zonnebaden..! De studie werd uitgevoerd aan het ‘Karolinska Instituut’ in Zweden, en omvatte een groep van maar liefst 30,000 vrouwen, die meer dan 20 jaar zijn gevolgd. .

De wetenschappelijke onderzoekers toonden aan, dat de resultaten ‘sterftecijfers ongeveer het dubbele waren in de groep van vrouwen die zonneschijn meden en de groep met de hoogste blootstelling aan de zon’. Gezondheidsfunctionarissen van de Britse overheid meldden direct na het uitkomen van het onderzoek, dat ze de resultaten uiterst zorgvuldig zouden gaan bestuderen.

Het begon met de dissident dermatoloog Ackerman..

Ook zonnebrandmiddelen en zonneschijn-antipathie zijn essentieel in het verhaal.. Het was Dr. Bernard Ackerman, overleden in 2008, die als een van de eersten, als meest vooraanstaande autoriteit op het gebied van huidkanker en zonlicht, zonnebrandmiddelen, de risico’s op huidkanker DOOR ZONNEBRANDMIDDELEN beschreef en ervoor waarschuwde. En iedereen opriep de zon NIET te mijden..

In een artikel in ‘The New York Times’ van 20 juli 2004 al, riep hij het Amerikaanse publiek op, om niet bang te zijn om in de zon te gaan zitten..! Zijn artikel was getiteld ‘I BEG TO DIFFER; A Dermatologist Who’s Not Afraid to Sit on the Beach’

Het blijkt eigenlijk heel simpel te zijn..

Er is nog steeds geen wetenschappelijk verband aangetoond tussen blootstelling aan zonlicht en het optreden van

huidkanker. Volgens Ackerman is dit een dermatologisch dogma, een onbewezen aanname..! Er is dus geen enkel keihard bewijs voorhanden, dat verbranding van de mensenhuid door zonnestraling, zou leiden tot huidkankers. Het idiote is dat veel wetenschappelijke studies, o.a. deze ook uit Zweden (2000), concludeerde dat hogere

huidkankerpercentages te vinden waren in groepen onderzochte personen, die JUIST ZONNEBRANDMIDDELEN GEBRUIKEN, in vergelijking met personen die dit NIET deden..!

Experts achter de opzet van genoemde studie van het Karolinska Instituut, zeggen dat het opsmeren van zonnebrandcrèmes en het vermijden van zonlicht op het lichaam, kan leiden tot ernstige tekorten aan Vitamine D, dat steeds vaker wordt gelinkt aan het optreden van agressieve vormen van huidkanker. Vitamine D wordt gecreëerd door het lichaam, onder invloed juist van zonlicht, en deze vitamine beschermt het lichaam ook tegen ziekten als diabetes, tuberculose, multiple sclerose zg. Engelse ziekte, waarbij deformatie van botgroei en gewrichten optreedt.

Bij de productie van vitamine D door het menselijk lichaam, gaat het dan vooral om vitamin D3, die wordt gemaakt onder invloed van de UVB-straling van de zon. Deze D3 is verreweg de beste vitamine voor het immuunsysteem. In de VS neemt het vitamine-D-tekort zelfs epidemische vormen aan. Niet dat je de WHO hierover hoort, maar dit feit is algemeen bekend bij gezondheids-wetenschappers. En ironisch genoeg kan een tekort aan vitamine D leiden tot een agressieve vorm van huidkanker..!Een baanbrekende studie op dit terrein werd al in 2011 verricht en gepubliceerd in het tijdschrift ‘Cancer Prevention Research‘. Dit onderzoek toont aan dat een optimaal niveau van Vitamine D in het bloed bescherming biedt tegen zonnebrand en huidkanker.. Ook onderzoekers van de ‘Vitamin D Council’, aan de ‘University of Alabama’ in Birmingham berichtten onlangs, dat ‘een gebrek aan blootstelling aan zonlicht kan leiden tot verlies aan cognitieve vermogens in de loop van een mensenleven.’

Het is zelfs gevaarlijk helemaal uit de zon weg te blijven!

Dezelfde wetenschappers van het onderzoek gaan zo ver, dat ze zelfs claimen

dat de advies-richtlijnen voor het publiek om uit de zon te blijven, en je toch vooral maar in te smeren met zonnebrand, de bevolking geen goed doet.

Een van de onderzoekers, Dr Pelle Lindqvist, hierover: “Het advies over minimale blootstelling aan de zon, in landen waar sprake is van een lage zon-intensiteit (waar de zon dus weinig schijnt GJ), kan feitelijk uiterst

schadelijk zijn voor de gezondheid van vrouwen. Sterftecijfers in deze groep vrouwen, die dus de zon vermeden in de afgelopen 30 jaar, liggen bijna 2x zo hoog als de groep met de hoogste zonaanbidders.”

Toch was het professor Dorothy Bennett van de ‘London University’ die het nog allemaal niet kon geloven en magertjes reageerde: “Deze bevindingen bevestigen de consensus dat de ideale hoeveelheid zonlicht in de Noord- Europese landen te benoemen is met ‘een klein beetje’, in plaats van ‘geen zon’. Zij die normaliter de zon vermijden, en voor het grootste deel hun huid bedekken, wordt geadviseerd om aanvullende Vitamine-D-supplementen te nemen.”

Volgens Yinka Ebo van het Kanker-onderzoek-instituut in het UK, zijn de resultaten van deze studie niet ‘verklaard’. Volgens haar is het goed mogelijk dat ook ‘ongezonde leefstijl een rol kan hebben gespeeld in de resultaten’ Een woordvoerder van het ministerie van Gezondheid in Londen, liet weten dat “De meeste mensen in de UK kunnen genoeg vitamine D produceren vanuit zonlicht, maar zij die een risicogroep vormen, zouden dagelijkse supplementen met vitamine D dienen te nemen.

Zonnebrandmiddelen staan verdacht te boek !

Deze ‘beschermers tegen zonneschijn’ staan al lang als ‘verdacht’ te boek. Het blijkt dat middelen die in de zonnebrandmiddelen zitten, vaak niet de gezondheids-schoonheidsprijs verdienen, inzake veiligheid voor het lichaam. Als je bedenkt dat je huid je grootste orgaan is, dan besef je ook dat die zonnebrand natuurlijk niet alleen op je huid blijft zitten, maar door je hele lichaam wordt opgenomen..! Onderzoekers wijzen erop dat deze zonnefilters feitelijk dus meer kwaad dan goed: ze houden de positieve kracht van de zon bij je weg. Daarnaast geven deze crèmes en oliën je lichaam een opdoffer met een chemische cocktail van stoffen, die helemaal niet bedoeld zijn om door je lichaam te worden opgenomen..!!

Dr. Elizabeth Plourde

Wetenschapper Elizabeth Plourde, PhD, woont in Californië en is schrijfster van het boek ‘Sunscreens – Biohazard: Treat as Hazardous Waste’, of in goed Nederlands: Zonnebrandmiddelen: levensbedreigend: behandelen als gevaarlijk afval’..! Het boek behandelt, documenteert en illustreert de levensbedreigende gevaren van zonnebrandmiddelen.

En volgens dr. Plourde niet alleen voor mensen, maar ook voor het milieu..! Ze levert bewijsmateriaal aan dat het aantal huidkankers, waaronder ‘malignant melanoma’, significant in aantal aan het groeien zijn sinds het overdadige gebruik van zonnebrandmiddelen, de afgelopen 30 jaar. Ze wijst erop dat veel van deze middelen chemische stoffen bevatten, waarvan BEKEND is dat ze kanker- verwekkend zijn en ook heftige invloed hebben op de endocriene systemen in het menselijk lichaam. Het gaat dan om de zogeheten ‘endocrine-disrupting chemicals’ (EDC).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter